evocant el nostre passat

els meus avantpassats de requesens

Evocar té com a sinònims recordar, rememorar, ...  i és el caire que li he volgut donar a aquesta pàgina. És portar alguna cosa a la memòria i a la imaginació.  

Evocar a partir de la narració. Fent aquest treball me n'he adonat de que moltes de les coses que hi comento ja no les tenia presents. Segur que ens passa a totes i a tots i és per això que he afegit aquests relats, que avui els tenim a internet i demà ... qui ho sap on.

Evocar és mirar cap al passat i en aquest web hi trobareu, com expressa el subtítol, la informació que disposo dels meus avantpassats  de Requesens

Evocant a partir de les imatges. No hi podien faltar les fotos antigues i els documents que he aconseguit reunir dels arxius familiars. Documents oficials, cartes, articles, ... No apareix massa endreçat perquè requeriria d'un treball molt superior al que he fet.

  • Sóc Antoni Maria Claret Palmarola i Creus. Fill de Montserrat Creus de Requesens. De la família de la meva àvia -els de Requesens Inglés- només la vaig conéixer a ella i a la seva germana Pilar. També la Nati, filla de la seva germana, la Tia Lola. Tan sols un cop, el besoncle Josep Maria, que vivia als Estats Units, ens va fer una visita però crec que no hi era a casa.
  • El poc que conec em fa pensar que eren molt donats a l’aventura i no els feia mandra cercar noves experiències a l’altra banda de l’oceà. Fixeu-vos que els quatre besoncles que podia haver conegut van marxar a Amèrica i no pas plegats al mateix país. Dos van fer arrels a Xile, un a Veneçuela i l’altre als Estats Units.
  • Tenim unes quantes imatges d’aquesta família i alguns documents que acrediten dates de fets existencials. Com que en els darrers temps detecto un cert moviment de retrobament entre els de Requesens arran del grup creat a Facebook i, alhora, he pogut contactar amb descendents d'alguns besoncles, m’he proposat penjar a la xarxa el que disposo ja que potser a algú li pot ser d’interès.
  • Gaudir-ho pot ser evocador de records, sentiments, olors, ... I si en aquest tràngol us hi trobeu i hi voleu col·laborar estic obert a fer les inclusions, les entrades que calguin, en benefici del bé comú. 😜

Ah! i ... 

Evocar, també és cridar les ànimes dels morts, dels dimonis ... a comparèixer, a respondre. I encara que el contingut no va per aquestes contrades, no puc negar que és seductor com a repte. Però, que es presentin ells com a la Cova d'Iria, no perdent el temps en una ouija fent tocs-tocs i trampes. Llàstima de no creure-hi perquè ens podrien ajudar a completar el contingut. 😂