castell de requesens

Cavallerisses del Castell
Cavallerisses del Castell


Viquipèdia

El castell de Requesens està situat sobre un turó, que domina totes les valls meridionals del puig Neulós, a uns 7 km a l’est del veïnat de Requesens. El seu terme correspon al de l’antic poble de Requesens del municipi de la Jonquera (Alt Empordà) de Catalunya.

Va ser propietat de diferents senyors feudals, com els comtes de Rosselló, els comtes de Peralada o els comtes d'Empúries. Finalment, al segle XVI va passar a mans de la família Rocaberti, comtes de Peralada, propietat que conservarien fins a finals de segle XIX. A l'inici del segle XX, i després d'un plet per una absència d'herència, la propietat ha anat canviant de mans de particulars (si en voleu tenir un detall més explícit, el podeu trobar en l'article de la Viquipèdia). En tot cas, no té res a veure amb famílies de Requesens. 

Un reportatge molt interessant de Daniel Romaní per al Diari Ara el trobareu aquí

TV3, l'any 2016, va realitzar una sèrie de documentals sobre Catalunya que portaven el títol d'Espai Terra i, un d'ells, el van dedicar al Castell de Requesens. Si el voleu veure, aquest és el seu enllaç.  En total són uns 3 minuts i mig.

* Fotos del castell trobades a Flickr (levilo - Leandre) i una mica d’història.  
* El Castell de Requesens. Web Catalunya Medieval.