salomon de requesens inglés

Salomon de Requesens Inglés n. 03.06.1903 a les 2 de la tarda Arenys de Mar (Catalunya) m. 22.08.1986 Caracas (Veneçuela)

Va tenir 4 fills amb Paquita Terradas natural de Reus: Montserrat, Josefina, Raimon i Mercedes. Salomon i Paquita es van casar sense el consentiment de les famílies, cosa que va provocar fortes tensions en el seu si.
 
Després de la guerra, Salomon va marxar a Veneçuela a fer cèntims. Es creu que n'enviava a la família. Tot i estar casat, va tenir un fill de nom Marcos amb Mery Carmen Dávila. Va tornar a Barcelona però la seva dona Paquita ja no volia saber-ne res d'ell. Se'n va tornar a Veneçuela.  

Fills catalans: Montserrat, Josefina, Raimon i Mercedes..  
Només la Mercedes es va casar i ho va fer amb en Ramon Rieradevall, veterinari. Era militar i va tenir diverses destinacions. Mercedes i Ramon van marxar a treballar i viure a Santa Cruz (Bolívia), on van morir. M'han dit que van tenir dos fills però sembla que es van deslligar de la família i no se'n sap més.   

Raimon va morir als 87 anys el 10 de maig del 2016 i no va tenir descendència. De la Montserrat, que tampoc va tenir fills, només coneixem que és morta. 

Actualment només viu la Fina o Josefina que té 95 anys. Quan escric això -juny de 2021- s'està recuperant d'un problema en el fèmur a Hestia Palau situat a l’edifici històric del Palau de la Mutualitat de l’antiga “Quinta de Salut lAliança”. Aquí només hi pot estar un temps i li hauran de buscar un lloc on tinguin cura d'ella. Actualment, l'Elena Galcerà Monné, la farmacèutica de l'establiment de Gran Via 731 cantonada Sardenya, se n'ocupa de tot el que necessita com, per exemple, la seva roba. A la Fina li uneix una forta amistat amb la seva mare, que va obrir la farmàcia l'any 1966 i té un gran coneixement de la família per les tardes que han passat juntes a la farmàcia. L'amistat les hi ve des de quan la Fina treballava en una gràfica a prop de la farmàcia i hi anava a comprar. Ara, estan mirant de portar-la a les Germanetes dels Pobres de la plaça Tetuan. Fina no té família, però es feia amb un fill d'un germà de Ramon Rieradevall (el seu cunyat). El tractava com si fos un nebot quan de fet no eren res. Ell l'anava a veure de quan en quan. Quan van ingressar la Fina a Hestia Palau, la farmacèutica Elena Galcerà va trucar al "nebot" per informar-lo però ell no responia. Quan van trucar a la mare del "nebot", aquesta els va dir que havia mort de sobte i també, el marit de la mare (pare del "nebot").
Vivia a la Diagonal de Barcelona a tocar del carrer Padilla. Encara té el pis del que paga molt poc de lloguer però, probablement, l'hauran de deixar aviat. Ella amb la seva pensió tot just arriba a final de mes.   

En Marcos va tenir 3 nois i una noia amb Josefina Galarraga: Gregory, Marcos, Josmar i Juan.  

La dada de defunció ens les ha donada la seva neta Josmar que també ens ha fet saber que resta enterrat en el Cementerio del Este a Caracas. 

Ara farà 4 anys, la Generalitat de Catalunya va aprovar la llei 11/2017, del 4 de juliol, de reparació jurídica de les víctimes del franquisme i va donar a conèixer la Llista de procediments judicials militars que afecten a 66.590 persones físiques i 15 jurídiques. Entre les persones que hi sortien figura el besoncle Salomon que l'any 1942 va haver de passar per un Consell de Guerra sumaríssim encara que la causa va ser sobreseguda.

arbre genealògic

Fotos enviades per la seva neta Arenys.

De peu, la tieta Pilarín (a l'esquerra) i la tieta monja a la dreta. A baix, sembla que són les 3 filles i el fill d'en Salomón.
De peu, la tieta Pilarín (a l'esquerra) i la tieta monja a la dreta. A baix, sembla que són les 3 filles i el fill d'en Salomón.

I aquestes altres són de la seva filla Mercedes de Requesens amb la seva parella Ramon Rieradevall.

Felicitació de Mercedes de Requesens a l'àvia Pepita i a la seva germana Pilar

03.06.1903 Partida de naixement